НАШАТА ИСТОРИЯ

Всичко започна с много любов, дух и настроение!

Създадохме марката Bakeology с желанието да предложим продукти, които са вдъхновяващи, различни, вкусни и с високо качество, както и да отговорят на вашите високи очаквания.

Тъй като обичаме семейните събирания, в които всички са около масата, моментите на безгрижие и безвремие, прекарани с близки и приятели, уютните празници, подготовката, подреждането на масата, ароматите, които се носят навсякъде, много от сладкишите ни са вдъхновени именно от там. Други са отдавна познати и носят носталгия към това, което са съхранили в тефтерите си нашите родители, трети са се затвърдили в процеса на работа с нашите клиенти и отзивите, които сме получавали от тях. Някои от тях са донесени от талантливи сладкари, с които сме общували през времето или сме се срещали по време на пътувания и обучения.

Има и такива десерти, които не бихме могли да определим към коя категория се отнасят, но са се появили просто защото са вкусни и вдъхновяващи.
Независимо кой е източника, всичко е замислено и създадено с любов, с истински съставки, малко усет и с много внимание към детайлите.
Убедени сме, че ще намерите всички тези компоненти във всяко от нашите изделия.

Най-голямото вдъхновение за нас е да виждаме радост в очите на нашите клиенти – когато усещаме, че любовта, с която сме създали, декорирали и опаковали нещо специално за тях, е почуствана и оценена, както и че сме направили някого щастлив!
С радост продължаваме да открваме всеки ден, че ние, хората, сме в състояние да общуваме и да предаваме необикновен тип емоции чрез храната.

За нас няма нищо по-хубаво от кейк овкусен с подправки и плодове или ронлива маслена бисквитка, обсипана с пудра захар или глазура, извадена току що от фурната, която да повдиге настроението ви и да създаде момент на чиста и неподправена радост. Това са моментите, на които се радваме, празнувайки сладките неща в живота.

2019-та година изградихме производствената база, в която създаваме нашите печива. Беше наистина натоварен период на промени и засилен темп на растеж, но всичко, което правим, продължава да се ръководи от ценностите, с които започнахме в началото.
Събрахме Екип от професионалисти, които горят в работата си и влагат най-доброто от себе си във всяко изделие.

Преди да пристъпим към създаването на наш авторски магазин решихме да ви предложим един по-семпъл, но харесван и търсен асортимент, който да обогатяваме и развиваме заедно с вас и според Вашите вкусове.

Философия

Философията на марката ни се корени в производството на продукти, основано на традиционни и класически рецепти, допълнено с креативен и иновативен подход, изработени с пресни съставки, без готови смеси и консерванти, изкуствени оцветители и заместители, имитиращи продукти и хидрогенирани растителни мазнини.
Придаваме им индивидуалност, като черпим идеи от Вас, от Вашите предпочитания и вдъхновения.
Стремежът на Bakeology винаги е бил свързан с изобилието, приобщаването и празнуването.
Искаме да Ви поднесем една красива и незабравима емоция.

Съставките

В променливият свят, в който живеем и налаганото разбиране да се „вслушваме“ в това какво диктува модата, независимо в коя сфера, „общественият враг“ също се променя – яйцата, въглехидратите, захарите и т.н. За това ние се опитваме да се придържаме към простото правило „Това, което виждате е това, което получавате“.
Хората правим отговорен избор за това с какво да се храним и доколко да консумираме неща, в които се притесняваме, че има скрити захари, скрити съставки, продукти с имена, които невинаги дори можем да произнесем., какво остава да разберем. И тъй като не бихме подходили безотговорно или лекомислено, сме напълно наясно, с опасенията на много от вас за неблагоприятните ефекти от захарта, но все пак, тук е място за сладкиши и няма нищо „лошо“ в тях, стига да знаем от какво са направени и да им се наслаждаваме като такива.

Знаем, че много от вас не могат да консумират животински продукти поради етични или здравословни причини. Именно затова разработваме и веган варианти на сладкиши, които няма да отстъпват на оригиналните рецепти по качества и вкус.

В какво вярваме?
ОРИГИНАЛНОСТ

Непрекъснато се стремим да бъдем
свежи, креативни и иновативни,
винаги с една изненадваща крачка напред.
Нашата цел е да ви поднесем една
красива и незабравима емоция.

Всичко започна с много любов, дух и настроение!

СУЗАНА ФИЛЧЕВА
Основател на BAKEOLOGY

Любовта ми към печивата и фините сладкарски изделия вероятно се корени още в детството ми, за което с радост си спомням! Още от малка обичах да изненадвам любимите си хора с нещо вкусно и красиво, с нещо, което да предизвика емоция у тях.

Винаги са ме вдъхновявали семейните вечери, в които всички се събират около масата,  моментите на безгрижие и безвремие, прекарани с близки и приятели, дните на уютни празници, подготовката, подреждането на масата, ароматите, които се носят из цялата къща.

С радост продължавам да откривам всеки ден, че ние, хората, сме в състояние да общуваме и да предаваме необикновен тип емоции чрез храната.

Сега, когато съществува марката Bakeology, най-голямото вдъхновение за мен е да виждам радост в очите на нашите клиенти – когато усетя, че любовта, с която сме създали, декорирали и опаковали нещо специално за тях, е почуствана и оценена, както и че сме направили някого щастлив!

Завърших бакалавър Финанси и кредит, работих дълго в рекламата, маркетинга, масовите комуникации. На последната си работа като маркетинг мениджър в Издателство, вече бях в режим, в който едновременно изпълнявах задълженията си, a в останалото време приготвях различни печива за моите колеги и наши партньори- за техни събития, корпоративни и фирмени поводи. Интерсът към тях нарастваше с бързи темпове и това ме накара да взема бързо решение – избрах да правя занаятчийски печива, защото е нещото, което ме прави истински щастлива и ме кара да се събуждам с усмивка и творчески хъс. Започна едно дълго пътешествие, на което се отдадох изцяло.

2019-та година изградих производствената база, в която създаваме нашите печива. Беше наистина натоварен период на промени и засилен темп на растеж, но всичко, което правим, продължава да се ръководи от ценностите, с които започнахме в началото.

Събрах eкип от професионалисти, които горят в работата си и влагат най-доброто от себе си във всяко изделие.

Автентичност на изделията


Етика

*Знаем, че много от вас не могат да консумират животински продукти поради етични или здравословни причини. Именно затова ще разработим и веган варианти на сладкиши, които няма да отстъпват на оригиналните рецепти по качества и вкус.

*Всички наши продукти са ръчно произведени на място, където се работи с ядки, глутен, млечни продукти. Вземаме всички предпазни мерки за да не допуснем попадането им в други продукти, но не препоръчваме да консумирате, ако сте алергични към някои от посочените съставки.

Съставки

В производството си използваме само най-добрите съставки с безупречен произход, доставени директно от регионите, в които са произведени. За да можем да гарантираме свежестта на всички наши продукти, те се поръчват и доставят до нас на момента и само при необходимост.Плодове

Bakeology обръща особено внимание на качеството и произхода на плодовете, използвани в изделия като френски макарони, шоколад и десерти. Винаги, когато сезонът позволява, използваме български плодове – малини, ягоди, череши, отглеждани от български семейни производители, които споделят нашите високи стандарти за качество и с които имаме създадени добри партньорски отношения.

Мляко и млечни продукти

Те играят решаваща роля в производството на изделията на Bakeology.
Всички млечни продукти идват от Ферма „Добрев“ – производител, който отговаря на всички високи изисквания и високи стандрати. Само абсолютната свежест и най-високо качество ни позволяват да не използваме консерванти в нашите продукти.Яйцата

Използваме винаги пресни яйца от Ферма „Добрев“, които обработваме допълнително при безупречни хигиенни условия.

Брашното

За нашите бисквитки, козунаци, мъфини, кексчета, торти и хлебни изделия в Bakeology използваме брашна без ГМО, произведени от отглеждано по екологично съобразен начин жито от български семейни производители, до голяма степен без използването на пестициди и фунгициди.

Брашното, използвано в нашите изделия съдържа ценни вещества, богати на основни витамини и микроелементи.


Събития, партита и подаръци

Ще се радваме да превърнем всеки ваш момент в прекрасна емоция и да го украсим и подсладим според настроението и желанието ви.
Нашите продукти могат да бъдат прекрасно допълнение към вашия сладък бар, към торбичката с подаръци за гостите на вашето събитие, или като нещо, с което наистина да впечатлите клиенти или да наградите екипа си.

Ако сте уморени от повтарящи се предложения и търсите нещо ново и вдъхновяващо, нашите вкусни, запомнящи, привличащи погледите, брандирани, вкусни сладкиши са точно за вас.
Ще се радваме да отговорим на всички ваши очаквания, като пресъздадем идеите ви в нашите сладки хапки.
Персонализирайте ги – добавете ядлив етикет, инициали, лого, снимка, лично послание или всяко нещо, за което се сетите.
Свържете се с нас за да обсъдим заедно какво ще бъде най-подходящо за вашият празник.

Работим само с поръчки, именно с цел да се фокусираме върху изпълнението на всеки индивидуален проект с необходимото време и внимание.