НАШАТА ИСТОРИЯ

Често на път за офиса, към къщи, към училището на детето, в интернет, срещаме най-разнообразни сладки изкушения – бонбони, бисквити, шоколад, но като че ли вътрешно винаги се питаме – дали има нещо „вредно“ в тях?! А дали са направени с качествени суровини?!

Ако пък решим да ги вземем за подарък, ни се иска да ги отличим и украсим с някакъв детайл, за да бъдат освен качествени и вкусни –  запомнящи се и нестандартни на вид.

Създадохме марката BАKEOLOGY с идеята да удовлетворим търсенето на точно такива продукти – вдъхновяващи, различни, вкусни и с високо качество, които отговарят на вашите високи очаквания.

Произвеждаме премиум продукти за тези от Вас, които държат да се хранят добре, ценят качеството и знаят цената на това усилие.

Философията на марката ни се корени в производството на продукти, основано на традиционни и класически рецепти, допълнено с креативен и иновативен подход. Нашите продукти са изработени с пресни съставки, без готови смеси и консерванти, изкуствени оцветители и заместители, имитиращи продукти и хидрогенирани растителни мазнини.

Придаваме им индивидуалност, като черпим идеи от Вас, от Вашите предпочитания и вдъхновения. Искаме да Ви поднесем една красива и незабравима емоция.

Преди да пристъпим към създаването на наш авторски магазин, решихме да ви предложим един по-семпъл, но харесван и търсен асортимент, който да обогатяваме и развиваме заедно с вас и според Вашите вкусове.

Знаем, че много от вас не могат да консумират животински продукти поради етични или здравословни причини. Именно затова разработваме и веган варианти на сладкишите, които няма да отстъпват на оригиналните рецепти по качества и вкус.

В какво вярваме?
ОРИГИНАЛНОСТ

Непрекъснато се стремим да бъдем
свежи, креативни и иновативни,
винаги с една изненадваща крачка напред.
Нашата цел е да ви поднесем една
красива и незабравима емоция.

Всичко започна с много любов, дух и настроение!

СУЗАНА ФИЛЧЕВА
Основател на BAKEOLOGY

Любовта ми към печивата и фините сладкарски изделия вероятно се корени още в детството ми, за което с радост си спомням! Още от малка обичах да изненадвам любимите си хора с нещо вкусно и красиво, с нещо, което да предизвика емоция у тях.

Винаги са ме вдъхновявали семейните вечери, в които всички се събират около масата,  моментите на безгрижие и безвремие, прекарани с близки и приятели, дните на уютни празници, подготовката, подреждането на масата, ароматите, които се носят из цялата къща.

С радост продължавам да откривам всеки ден, че ние, хората, сме в състояние да общуваме и да предаваме необикновен тип емоции чрез храната.

Сега, когато съществува марката Bakeology, най-голямото вдъхновение за мен е да виждам радост в очите на нашите клиенти – когато усетя, че любовта, с която сме създали, декорирали и опаковали нещо специално за тях, е почуствана и оценена, както и че сме направили някого щастлив!

Завърших бакалавър Финанси и кредит, работих дълго в рекламата, маркетинга, масовите комуникации. На последната си работа като маркетинг мениджър в Издателство, вече бях в режим, в който едновременно изпълнявах задълженията си, a в останалото време приготвях различни печива за моите колеги и наши партньори- за техни събития, корпоративни и фирмени поводи. Интерсът към тях нарастваше с бързи темпове и това ме накара да взема бързо решение – избрах да правя занаятчийски печива, защото е нещото, което ме прави истински щастлива и ме кара да се събуждам с усмивка и творчески хъс. Започна едно дълго пътешествие, на което се отдадох изцяло.

2019-та година изградих производствената база, в която създаваме нашите печива. Беше наистина натоварен период на промени и засилен темп на растеж, но всичко, което правим, продължава да се ръководи от ценностите, с които започнахме в началото.

Събрах eкип от професионалисти, които горят в работата си и влагат най-доброто от себе си във всяко изделие.

Автентичност на изделията


Етика

Всички наши продукти са ръчно произведени на място, където се работи с ядки, глутен, млечни продукти. Вземаме всички предпазни мерки за да не допуснем попадането им в други продукти, но не препоръчваме да консумирате, ако сте алергични към някои от посочените съставки.

Съставки

В производството си използваме само най-добрите съставки с безупречен произход, доставени директно от регионите, в които са произведени. За да можем да гарантираме свежестта на всички наши продукти, те се поръчват, произвеждат и доставят до вас на момента и само при необходимост.Плодове

Bakeology обръща особено внимание на качеството и произхода на плодовете, използвани в изделия като френски макарони, шоколад и десерти. Винаги, когато сезонът позволява, използваме български плодове – малини, ягоди, череши, отглеждани от български семейни производители, които споделят нашите високи стандарти за качество и с които имаме създадени добри партньорски отношения.

Мляко и млечни продукти

Те играят решаваща роля в производството на изделията на Bakeology. Всички млечни продукти идват от Ферма „Добрев“ – производител, който отговаря на всички високи изисквания и високи стандрати. Само абсолютната свежест и най-високо качество ни позволяват да не използваме консерванти в нашите продукти.Яйцата

Използваме винаги пресни яйца от Ферма „Добрев“, които обработваме допълнително при безупречни хигиенни условия.

Брашното

За нашите бисквитки, козунаци, мъфини, кексчета, торти и хлебни изделия в Bakeology използваме брашна без ГМО, произведени от отглеждано по екологично съобразен начин жито от български семейни производители, до голяма степен без използването на пестициди и фунгициди.

Брашното, използвано в нашите изделия съдържа ценни вещества, богати на основни витамини и микроелементи.